project A

Mijn strijd tegen anorexia

Zou verboden moeten worden

| 11 Comments

Ik steek echt waar mijn handen in het vuur als ik zeg dat ik voorheen nog nooit een pro ana website heb bezocht. Ik ben daar vandaag op terecht gekomen na wat zoek werk over anorexia en ik ben ik diepe shock. In eerste instantie had ik zoiets van “degene die dit geschreven heeft spoort niet” en dat doet de persoon in kwestie ook niet maar toen bedacht ik me ineens, stel je voor, mijn dochters lezen dat soort sites dalijk WTF en dan ?? Als je een site bekijkt en je ziet daar de waslijsten aan tips om te kotsen?? voorbij komen, en hoe je dit en dat moet doen…ik werd er gewoon misselijk van!! Ze zijn in de tweede kamer er mee bezig geweest om dat soort sites te verbieden en ja ik sta erachter als een blok ondanks dat ik zelf ana heb en ja ik werd geprikkeld door de tips op een site, dat mag je best weten, dat er door me heen schoot van oh dat wist nog niet, dat is handig, waarna ik mezelf een geestelijk klap toediende van idioot!! Niet alleen de anorexia gevallen moeten knokken maar men moet ook knokken om deze idioterie van het web af te krijgen.

Heb jij wel eens een pro ana site bezocht?

Ik word dan ook wel nieuwsgierig naar de mensen erachter, hoe oud ze zijn, of ze uberhaubt besef van een leven hebben ect. Daar zou ik helaas nooit achter komen en misschien maar goed ook want ondanks de verleiding groot is kwa tips kan ik hier niet achter staan 😉

11 Comments

 1. Ook ik heb wel is dit soort sites bezocht, vooral uit nieuwsgierigheid van: wat zou er op staan, wat zouden ze vertellen enz.

  Maar echt te erg wat ze hier allemaal opschrijven en dit soort sites moeten ze ECHT verbieden !!
  Vooral de ”10 geboden van ana & mia” die ze op sommige sites zetten zijn echt schokkend !!

 2. Nee, ik heb ze nog nooit bezocht, maar alleen omdat ik weet dat er verschrikkelijke dingen opstaan en dat wil ik echt helemaal niet weten. Ik vind het trouwens knap van je dat beseft.

 3. nou ik ben net uit nieuwsgierigheid gaan kijken en ben gestop met lezen, die mensen die dat plaatsen laten je zo de dood in lopen, zeer ziekelijk gewoon

 4. ik had er ook nog nooit gekeken , maar net ff gespiekt , maar werd er gewoon eng van, nee niets voor mij om dit te lezen , maar meis wel goed van je dat je dit besef heb!

 5. Dat ben ik volledig met je eens, dat soort sites zouden verboden moeten worden. Ik heb dat soort sites wel eens bezocht inderdaad, maar heel snel weer weggeklikt. Ik werd er gewoon eng van!

 6. het enige positieve wat ik las was sta niet elke dag op de weegschaal verder …. fuck off met dat soort sites

 7. Ik heb het wel eens gezien ja dat soort sites, na het kijken van superskinny vs supersize wilde ik meer weten over ana en toen kwamen die sites ook naar boven. Ik vind het eng, vreselijk hoe mensen elkaar iets aanpraten wat zo slecht is en net doen of het de normaalste zaak van de wereld is. Ik snap niet dat het niet allang verboden is!

 8. ik heb maar niet verder gelezen, walgelijk!

 9. Ik heb ze ook ooit bekeken uit nieuwsgierigheid. Ik ben niet iemand van het verbieden, vooral omdat mensen dat juist ondergronds gaan op afgeschermde fora. Ze zouden beter af zijn als er wat gedaan wordt met de mensen die er komen, hulp bieden, proberen te bereiken enzo.

  Maar ja, voor jou is zo’n site natuurlijk als een flesje bier in de supermarkt voor een alcoholverslaafde. Je weet dat het slecht voor je is, maar toch wil je het. Ik hoop dat je sterk genoeg bent om er vanaf nu niet meer naar toe te gaan.

  • neuh steek ook daarvoor me handjes in het vuur, walgde er gewoon van. ik ben ziek in me kop maar als je dat soort dingen gaat plaatsten op het www nee sorry dan ben je zieker dan ziek in je kop

 10. Nou ik heb er nooit op gekeken
  Maar na aanleiding van deze post ff gaan neuzen.
  TOTDAT ik een kop zag van : Ter herrinering oid

  Bizar, gewoon chickies die er niet meer zijn DOOR ana of door zelfmoord door ana. Toen had ik het wel ff gehad.

  Ik kan nu zeggen: DAT moet je ff gaan lezen, maar dat heeft g1 zin.
  Je leest het op de sites : de een schrijft een verhaal over HOE slecht lax is etc etc, de gevolgen ervan en wat ze er aan over heeft gehouden, vraagt de ander gewoon doodleuk: hoeveel moet ik er slikken om effect te hebben, dan vraag je je af … ?????

  Dat bedoel ik nou, we kunnen alemaal zeggen en willen, maar te is gewoon een geestesziekte (daar houd ik het op)
  Iedereen kan lullen als brugman en zeggen dat je niet dik bent
  (LAAT ME VOOROPSTELLEN DAT DAT DUS NIET T GEVAL IS) maar dat zit een een bepaalde kronkel van je en dat gaat er niet uit.
  Maar goed om een lang verhaal kort te maken.

  Heavy shit daar, en waag je niet meer om daar te komen ….

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.