project A

Mijn strijd tegen anorexia

Thuiszorg

| 15 Comments


Afgelopen week stond er een intake voor van de thuiszorg op de agenda. Een heel lief vrouwtje die met mij dingen zou doornemen met wat ze voor mij zouden kunnen doen. Nou ja beetje hulp zal wenselijk zijn ondanks dat roon een hoop doet maar roon ook druk is met werk.ย  En dan de sondevoeding…zucht… hun kunnen dat zo regelen in principe maar, ja weer die maar, omdat ik een anorexia patient ben hoor ik bij de eetstoorniskliniek thuis en die moeten dat dus gaan regelen..:( dus elke internist die we bellen of wat dan ook verwijst ons door en helpt mij gewoon niet, belachelijk!! Was ik geen anorex patient dan had die slang gister al in me neus gezeten!! Maar nee alles moet via die ursula. Nou ik heb vorige week maandag mijn intake op de bus gedaan en die hadden ze dus niet binnen gehad ?? uuh halllooooo ik weet het niet maar alles wat ik met jullie onderneem valt in het water, zo ook die 2.5 jaar dat ik bij hun heb lopen sukkelen. Dus weer opnieuw moeten invullen en de huisarts gaat het faxen want die is het spuug en spuug zat ook!! En ja dan moet ik maar weer wachten he tot het nieuwe intake gesprek, en dan word er een plan de campagne opgesteld welke behandeling (?) nou uhhh flikker op het gaat mij nu puur om de voeding en mij in leven te houden, dank u wel.

Betreft hulp in huis zit het ook niet mee maar we gaan kijken of we daar een ander dingetje voor kunnen regelen, ze vinden roon “normaal” genoeg om gewoon alles op zich te nemen…welja

Al met al het zit gewoon niet mee en iedereen waaronder ook de artsen krijgen het benauwd want tijd is op ๐Ÿ™ lichaam functioneert gewoon amper en dan over de pijn maar te zwijgen. Bloedwaardes zijn redelijk, bizar, hoe lager mijn gewicht hoe beter mijn waardes….gaat het gewicht omhoog dan daalt alles als een malle :(.

Ik zat vanmiddag MTV te kijken “i used to be fat” en dat grietje was 32 kg afgevallen…toen schoot er wat in mijn keel…ik weeg nog minder dan dat!! WTF.

Genieten van dingen? ach rot toch op, ik ben een grote angsthaas, die bij elke stapt denkt zal dit mijn laatste zijn.

De meiden en mijn hubby slepen mij er doorheen voorzover, de pijn kunnen ze niks aan doen maar ze toveren elke keer een smile on my face, bizar maar ik krijg dan gewoon een opwelling to go go goooooo!! maar ja dat go go goooo he…hahah dat gaat niet zo makkelijk, loop als een bejaarde en het is eigenlijk elke dag carpe diem

15 Comments

 1. Lieverd, ik heb zo ontzettend veel respekt voor, koop je helaas niets voor. Ik hoop dat het met de thuiszorg gaat lukken. Dat de zondevoeding maar gauw aan de slag kan .Heel veel sterkte. Dikke knuf.xxx

 2. Nou, dat heb je nou volgens mij net niet verdient, dat alles wat je wilt zo mis loopt!! Hoop echt dat het snel goed gaat komen, Sterkte hoor.

 3. Poeh. Vreselijk zeg. Ik kan je alleen maar veel sterkte wensen…

 4. Poeh heftig hoor! minder dan 32 kilo! Meis toch! Knuffel voor jou!

 5. jeetje zeg wat een gedoe allemaal, is het misschien niet een idee om iemand `zwart` in dienst te nemen? dan heb je geen gezeur met al die instanties enzo en je kan zelf iemand uitkiezen!

 6. Wat een bureaucratische bullshit weer hรจ… ๐Ÿ™ Met iedere update van deze aard begrijp ik beter wรกรกrom het zulk een gevecht is en waar jij & Roon allemaal tegenop moeten boxen, helaas.

  Ik sluit me volledig aan bij wat Patricia suggereert; het inhuren van iemand die zwart komt poetsen? Het enige nadeel is dat het even kan duren voor je iemand hebt die je in huis vertrouwt en die zijn/haar baantje grondig doet. Niemand houdt jouw huishouden zo goed bij als jijzelf deed, maar dat gaat niet meer dus hoe sneller iemand een helpende hand komt verlenen, hoe liever, right? Het uurloon ligt laag en misschien speel je zelfs quitte als het betekent dat Roon de tijd die met een huishoudster vrijkomt kan besteden aan werk? Wat ik bedoel te zeggen is dat ik Patricia’s advies echo en erg weinig nadelen zie t.o.v. de voordelen.

  Wat betreft de medische zorg zucht ik met je mee. Ik snap volledig dat je vertrouwen in en geduld met Ursala onherstelbaar beschadigd is, dus ik ga niet zeggen dat het vanaf hier vast allemaal op rolletjes loopt (want: bullshit)… Maar ik ga je wรฉl veel sterkte toewensen en mijn vingers gekruist houden dat je als de wiedeweerga aan een infuuus komt te zitten/liggen/staan.

  • ja het is zeker bullshit ja ๐Ÿ˜‰ en nee ga niet iemand “zwart” inhuren, kan daar verder geen aanspraak opmaken als er wat gebeurd hier in huis en ik hou daar gewoon weg niet van, wat haal je in huis ? neeeeee haha ben al heel moeilijk met mensen in mijn huis laten op dat gebied dus nee

 7. Bij iedere update weet ik eigenlijk niet wat ik moet zeggen, maar wil ik toch even laten weten dat ik aan je denk en met je meeleef. En veel respect voor je heb! Maar weer een digiknuffel van mij!

 8. Wat zijn er toch veel mensen die iets liefs tegen je zeggen hier. Ik weet nooit zo goed wat ik moet zeggen. Ik heb 8 maanden doorgebracht in de Ursula, en hoewel ik over lang niet alles te spreken was, is het mijn lifesaver geweest en heb ik de zorg van de meeste medewerkers liefdevol en toegewijd ervaren. Jammer dat het voor jou daar niet zo goed verloopt, het is me niet duidelijk waar dat aan ligt, dus daar zal ik verder niks over zeggen.
  Hoop gewoon dat er gebeurt wat nodig is op alle vlakken. Het is een moeilijke ziekte….
  Wat fijn dat je zoveel steun hebt van je lieffies, dat is onbetaalbaar!
  Knuffeltje xx

 9. Ik sluit me geheel bij Lieke aan.

 10. Mijn god!! Die foto’s!! Ik schrik ervan

 11. Lieve rachel,

  Ik ben ook een lurker en volg je al een tijdje. Ik wil je heel veel sterkte en liefde toesturen. Ik hoop dat je snel een sondevoeding krijgt.

  Liefs x

 12. Pff hooop dat die sonde snel mag komen..ik hoop dat het je gaat helpen. Ik zal aan je denken

 13. Hoi Rachel, ik lees en kijk altijd evenn of je weer wat heb opgeschreven maar nu nog niks..ik word zo boos omdat het niet leukt om sondevoeding te krijgen of wat dan ook..en snap niet waarom het allemaal zo lang moet duren. Met mij ging het ook niet goed ๐Ÿ™ op een vrijdagochtend toch maar weer naar huisarts gegaan met veel moeite want sondevoeding is zo k.t maar wist dat ik het anders niet zou redden..s’middags lui van thuiszorg gehad en de volgende dag liep ik al met sonde…heb nog een week in ziekenhuis gelegen maar ben net terug en er komt gewoon weer thuiszorg! Dat gun ik jou ook meiss.Wat een shitzooi bij jullie…hoop dat het je inmiddels wel gelukt is via huisarts of wat dan ook!! Je verdient het zo! Hou vol meiss zo lang je kunt je bent een dapper mens!!!

Geef een reactie

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.