project A

Mijn strijd tegen anorexia

Onbegrip & haat

| 13 Comments

Ik kan de titel eigenlijk niet anders verzinnen.

De afgelopen weken is er een hoop gebeurd. Wat ook op Social media gedeeld werd. Dan heb ik het over het ziekenhuis en mijn heup, het interview met vrouw.nl, en mijn eigen updates die ik plaatste.

En dan, dan plaats je wat, iets gewoon over jezelf, geen kwetsende of boze dingen naar andere…. en dan krijg je mij een party haat comments zeg… wauw!!

Nou hoor ik er al gelijk een paar zeggen “ ja maar dat weet je als je wat op het net plaatst” ja oké dat weet ik, maar waarom moet iemand mij voor vuil uitmaken als ik zeg een foto plaats van mijn hechting???

Ik snap nu best hoe “dikke” mensen zich voelen. Die worden ook zomaar uitgekafferd omdat ze een plus size zijn…. waarom dan? Dik is niet goed , dun is niet goed…. zijn de mierenneukers die haat en onbegrip zaaien zo perfect dan? Dat vraag ik mij wel eens af. Wat een echte profiel foto hebben ze niet en dat zet je toch aan het denken dan😉

Ik word werkelijk steeds misselijker op het net!! En het is niet alleen bij mij maar ook bij “grotere” bloggers, die gewoon zo even afgezeken worden om niks gewoon ! Jaloezie?

Nogmaals ik kan er met mijn pet niet bij en snap niet hoe de brains van sommige mensen werken….

Leef en laat leven en laat elkaar in hun waarde ;). En als je iemand niet kent, niet gelijk met het vingertje klaar staan of een negatief iets voor de voeten gooien want zeg nou zelf…word je er zelf gelukkig van? Kick je erop om vanachter je scherm iemand onder uit te halen? Hoop het niet en als het wel zo is zou ik hulp gaan zoeken.

Maar natuurlijk zijn ook er ook positieve comments mensen, laten we deze blogpost niet geheel in zijn negatief plaatsen :). De positieve comments zijn fijn en sommige zelfs nuttig kwa tips 😉

13 Comments

 1. ik postte laatst mijn eerste ‘buikfoto’ vol trots na 10 jaar wachten, eindelijk zwanger! Ik kreeg ook te maken met nare reacties….ik ben een volle vrouw met maat 48, maar waarom zou ik niet trots mogen zijn. Ik lees jou blogs regelmatig, je vlogs kijk ik niet (kijk sowiso geen vlogs, mis een stuk geduld) en ik heb bewondering voor je, hoe je in het leven staat. Nog niet eerder gereageerd maar je raakt me. Ik hoop dat je een weg vind naar gezond leven want je bent een leuk mens en het raakt me dat het eigenlijk zo slecht met je gaat dat je vreest voor je leven (intervieuw Vrouw). Je verdient samen met je gezin het allerbeste!

  • Dat meen je niet 🙁 ben je inderdaad super trots op je buik krijg je die nare reacties :(. Iedereen hoort trots te zijn op zich zelf ongeacht wat voor size je bent, ben jij anders dan ik? ja jou kleding maat is groter dan de mijne maar we poepen en plassen en douchen hetzelfde toch!!
   En dank je wel 😉

   en jij heel veel su6 met je zwangerschap 😀 en geniet er lekker van!!!

 2. Goed dat je het onder de aandacht brengt , het is ook heel makkelijk om onder een anoniem of vaag profiel een reactie te geven . Irritant is het wel , wat willen deze stokers bereiken ? Scrol lekker door en hou je vervelende reactie voor je ..
  Rachel ik heb je leren kennen als een positief , sterke vrouw met veel humor , laat je dus door dit soort gevalletjes niet leiden …
  Ik zeg altijd LB = Lekker belangrijk .
  xxx

 3. Probeer het je niet aan te trekken. Als ik 1 iemand mocht noemen waarvoor ik zóveel respect heb, dan ben jij het wel. Door elke tegenslag sla jij je weer heen. Ik denk dat het bijltje erbij neer zou leggen! Blijf sterk en laat ze lekker lullen ….

 4. Hoeveel positieve reacties je ook krijgt, toch wegen die nare reacties zwaarder. Laat je niet kisten lieverd! Je bent een goed, sterk mens.

 5. Ik snap niet waarom mensen energie besteden aan het geven van haat comments. Doe gewoon lekker normaal en besteed je tijd nuttig .. bijvoorbeeld aan je eigen opvoeding waarin duidelijk iets mis is gegaan als je het nodig vindt om haat comments te geven.

 6. Je ziet het helaas zo vaak. Is zo lekker makkelijk, zo anoniem, iemand voor de meest gore dingen uitmaken. Ze zullen zich waarschijnlijk zelf daardoor beter voelen. Ik zal het wel nooit begrijpen. Ik denk dan: je leest de blogs, je kijkt de foto’s/vlogs… als het je niet aanstaat wat je leest/ziet, klik dan gewoon snel verder. Maar het is blijkbaar toch interessant genoeg om energie in rotte opmerkingen te steken.
  En ook al weet je dat je je dat soort dingen niet moet aantrekken, juist die nare dingen komen binnen.
  Ik bewonder hoe jij in het leven staat, daar mag menigeen zich een voorbeeld aan nemen. Vooral die azijnpissers 😉

 7. Wijffie je bent een powervrouw, blijf het gewoon steeds weer zeggen!
  Ik ben en blijf onwijs trots op je (jullie want je gezin is ook een powerteam) hoe je alles doet, want het blijft niet niks.

  Herken het wel, mis heel erg de gunfactor bij vele.. Zoveel haat en nijd soms… Zo jammer wat het is niet nodig!

  ( helaas kan ik niet ingelogd reageren)

 8. Kut hè. Vooral ook omdat 1 vervelende reactie langer lijkt te blijven hangen dan 10 leuke. What doesn’t kill you makes you stronger denk ik dan meestal. Denk dat dat voor jou helemaal geldt. Je bent een stoer wijf!

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.