project A

Mijn strijd tegen anorexia

wie ben ik

Mijn naam is Rachel. Ik ben een moeder van 2 mooie dochters, en heb een hele lieve man waar ik 10 jaar getrouwd mee ben. Geen problemen zou je zo denken dan.

Nou een probleem heb ik wel en dat is mijn strijd tegen ana (anorexia). Een strijd die al 9 jaar aan de gang is, en eigenlijk nog langer want ben voor zover ik weet al vanaf mijn 18e aan het worstelen met mijn lichaam. De laatste 3 jaar zijn de ergste om het zo maar te zeggen,  toen ik nog jong was at ik gewoon wat minder, maar vrat wel die zak chips leeg.

Nu niet meer, ik heb al jaren geen chippie meer geproeft alleen aan geroken, idioot he ;).

De afgelopen  jaren was ik ook instensief aan het trainen geslagen, elke avond (ja elke avond ja) loop ik 10 tot 15 kilometer op de crosstrainer, en daarnaast doe ik nog krachtsport. Zo kroop eigenlijk van lief en leed de anorexia erin, lette op met wat ik at en als ik wat teveel had gegeten op die dag trainde ik langer door. Het braken en de diaree is wel uit zich zelf gestart en heb zelf nooit mijn vingers in mijn keel geduwd, nee het begon na het eten van een mars ijsje, en ben toen gaan trainen en toen begon het spugen en ik dacht nog dat het aan het eten of ijsje lag maar de rest van het gezin had hetzelfde gegeten dus dan hadden die er ook last van moeten hebben, en zo volgde de volgende dag met weer braken en dat werd met de dag erger.

Ik ben project-a of project ana begonnen omdat er zoveel meisjes, vrouwen en mannen zijn die in de zelfde orkaan zitten als ik maar er niet mee naar buiten durven te komen, net als ik toen.

Praten erover is niet makkelijk en dat weten de mensen die hetzelfde hebben ook, je word altijd bestempelt of voor gek verklaard 😉 nou hier dus niet.
Ook heb ik dit op mij genomen om mensen vragen te kunnen laten stellen die totaal geen idee hebben van wat er in een anna patient hun koppie om gaat.

Mocht je vragen hebben, ben je zelf een anna persoon en wil je wat kwijt of ook wat vragen je kan me mailen via het mail formulier boven in de balk
Wil je de leuke dingen volgen van mij en mijn gezin kan dat hier

Groetjes Rachel

12 Comments

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.