project A

Mijn strijd tegen anorexia

5 december

| 19 Comments

Gister had ik een gesprek op ursula, en daar vielen ze gelijk met deur in huis, 5 december word ik opgenomen….pleur op was mijn eerste antwoord. roon was erbij en zat vol verbazing, niet van oh hoe kan dat nee die jongen ze grond zakte weg. ik ook wel want zat daar, verhongerd en al bijna weg te zakken, maar ze willen dus dat ik daar 5 december door de deuren heen stap, 7 dagen per week en nee niet naar huis. Nou of het nou rach of ana is maar ik wil dat niet. ik wil best complete dagbehandeling ondergaan, maar slapen doe ik in me eigen nest. Mogelijkheid om met de kerst thuis te zijn was er ook niet…nou jongens ik heb een gezin en wil graag kerst met me gezin vieren dus heb wat dingen voorgelegd maar daar wilde ze niet aan, dus we zien wel en kijken wat er nog meer mogelijk is.

Vanmorgen moest ik naar de arts van ursula en mijn gedachten was om daar te komen voor een algemene checkup weer…no way de papieren lagen al klaar voor een ziekenhuisopnamen tot aan 5 dec. jongensssss dacht ik bel dat van te voren door, heb gister al een doodklap gehad en hoeveel gaat ik er nog krijgen dan ? Maar goed, gister met roon een plan de campagne opgezet, want wat ze bij ursula kunnen kan ik thuis ook en vanmorgen zijn we daar mee begonnen. Samen vroeg opgestaan, samen een flesje gedronken en oh wat vond die jongen dat goor hahah maar opgedronken en lekker even blijven zitten kletsen en flesje is erin gebleven, daar word rachel blij van, de meiden ook want die hebben mama niet horen spugen vanmorgen en stonden te dansen van geluk in de kamer hierzo, nou geloof me dan word je trots hoor, roon ook trots en ik trots tegen de arts verteld. Die plan van aanpak moet ik gaat vasthouden, brood hebben we geschrapt want dat kwam na een hapje omhoog dus is te zwaar.

Het is een stijgende lijn gaan krijgen naar 5 december toe, kijk die zware therapie moet ik ondergaan dat is een vaststaand feit maar ik ga daar gewoon niet 7 dagen per week wonen, klaar punt.

Ik plaatste wat tweets en mensen schrokken daarvan, tja ik ook gister en misschien dat ik daarom ana een pleuris klap uit me leven verkoop….als ik niet binnen nu en 2 weken mijn voedsel binnen houd ben ik over 4 dood, kei en keihard. ik ben afgelopen week weer anderhalve kilo afgevallen en zo gaat dat niet natuurlijk. Dus….hoe erg ik me familie al tegen de muur heb gescholden en mijn lieve man heb ik ze zo hard nodig, maar niet alleen hun, rach heeft een grote bek maar jullie moesten eens weten hoe goed die tweets me doen en mailtjes en kaartjes ect. ik heb een bloedhekel aan aandacht, dat hoeft voor mij allemaal niet maar nu gil ik erom, omdat ik elke keer weer hoor dan “rach ben trots op je” dat motiveerd me!! mijn meiden motiveren me, en zometeen roontje die een gat in de lucht gaat springen omdat ik hem ping dat mijn gegrilde zalm erin is gebleven.

Ik gaat zo beginnen aan me weekend, houd jullie dagelijks op de hoogte en ana…die bergen we op in de kast goed

19 Comments

 1. Ik ben en blijf voorstander van die opname omdat je tot nu toe nog niet hebt laten zien dat wat zij daar kunnen, je thuis zelf ook kan. Nu is je kans om te bewijzen dat het wel kan en het feit dat je je eerste 2 maaltijden van vandaag binnen gehouden hebt, stemt me wel positief.

  Zet al je koppigheid in en laat zien dat je je eten binnen kunt houden. Lukt het niet, dan moet je ook zo slim zijn om toch die opname te nemen. Beter een paar weken niet in je eigen bed, dan voor eeuwig op de houten planken toch?

  Zet ‘m op!

 2. Jeetje meis.. het is schrikken, maar bedenk je dat je een sterke vrouw bent! Je kan het! En dat eten gaat je gewoon lukken hoor! Zet m op! En die zalm heb je toch maar weer in the pocket (lees: maag). πŸ˜‰ Hou vol!! Ik wil echt niet lezen dat je tussen 6 planken ligt hoor!
  *dikke knuff geeft*

 3. ga zo door tuttebel dat heb ik je gister ook gezegd en je vloekt iedereen maar de hoek in, we weten dat je het niet zo bedoeld, roon zou heel heel trots op je zijn als hij zijn whatsappie leest ga van je weekend genieten, doe rustig aan, eet rustig en hou het in

 4. Je bent een topper. Dat vind ik echt!! Ik hoop dat je lichaam ook mee wil werken en dat je het rustig aan doet met het opnieuw gaan eten. Als je een slecht moment hebt, kijk dan naar je meiden en doe het voor hun. Ik hoop dat je gauw weer aankomt, dat je lichaam de kracht weer krijgt en dat je psychies weer Γ¨cht kunt gaan genieten, van je vrienden en familie maar vooral voor je gezin. Want kan me voorstellen dat ana meer van je vreet dan dat je eigenlijk beseft. En juist daarom vind ik je ook zo’n topper, dat je nu op je dieptepunt tΓ²ch nu echt goed bezig wil gaan en dat je trots op jezelf bent. Trots mag je zijn. En als je lichaampje het niet meer kan hoop ik dat je toch naar Ursula gaat voor 24/7 dan maar geen super-kerst maar volgend jaar een extra mooie kerst! Dan ben je er tenminste nog Rach! Dat is toch wel het belangrijkste.

 5. Uit je verhaal proef ik een heleboel strijdlust en overlevingsdrang! Zet die knop om en het blijft hopenlijk echt alemaal binnen. Wij kunnen je steunen maar je moet het echt zelf doen. Strerkte meid, zet hem op kanjer!

 6. Ik volg je al heel lang wat betreft project Ana…….. nooit een reactie achter gelaten. Vond het nu de hoogte tijd. Een heel gezin ontwricht, kun jij niets aan doen er geen controle (meer)over hebben. Ben hartstikke trots op je hoe je je staande houd. Ga het maar eens doen. Hoop dat dit vanaf vandaag een goed opstapje is naar het volgende plan. Natuurlijk is het waardeloos om daar intern te moeten verblijven. Maar weet waarvoor je het doet. Ik sluit af met je eigen woorden………en Ana die bergen we op de kast, toch?!!!! Rachel komt er wel!

  Zomaar een bericht van een lukker die heel erg met jullie mee leeft.

  Liefs,
  Sabine

 7. Hè meid,
  Ik volg je al een tijdje en zag je verder en verder afglijden en ik dacht nu ga ik ook eens reageren. Volgens mij ben jij een geweldig mens en je gezin is je alles lees ik uit je blog. Ga ervoor meid je hebt een sterke wil, gebruik die voor de goede dingen. Ik wens je alle sterkte, kracht en liefde voor jou en je gezin. En vandaag is een goed begin. Hou vol! Als iemand deze strijd kan winnen dan ben jij dat! Ga ervoor!

 8. Alles is al zo’n beetje gezegd hier…. ik sluit me er bij aan….

  Zet em op mooierd!

  3-0 voor jou toch vandaag?

 9. Hey Hey reetz

  Als eerste gefeliciteerd dat je het een en ander al hebt binnengehouden.
  Ik ben mega TROTS op je.

  Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat je snel aankomt.
  Kan me erg goed herrin eren dat er iemand was die niet zonder haar familie.gezin kon ja ja henny je moeder.
  Aangezien jij net als je moeder bent een doorzetter weet ik zeker dat JIJ en ROON en uiteraard je kids hier doorheen gaan komen.
  We denken dagelijks aan je en hopen je ook weer snel eens te zien.

  reetz veel sterkte en veel killotjes erbij
  dikke kusss van ons

  Dennis Angela Kaylee Tristan en Jorinde Bos

  PS je hebt me email dus hoop wat van je te horen

 10. Heeee wijfie
  Ik reageer hier niet zo vaak, Maar heb je uitgelegt waarom he meis..
  Uit verhalen bgreep ik dat je liever geen opname wilde,. maar ik ben er van overtuigt dat je er echt beter van word.
  Weet je het rare is als iemand 2 jaar geleden een verhal over ana neer had gepleurd had ik keihard geroepen Tja eigen schuld kutje waarom honger je jezelf uit.. maar ik ken jou langer als vandaag en weet ook dat je dit niet expres doet om alleen aandacht te krijgen, ik dacht altijd datie jongere meiden dat deden om eens aandacht te krijgen, maar zo denk ik niet erover bij jou, want ik weet dat je een leuk gezin heb, en las vaak gezellige verhalen over jou en je gezin. en eigelijk zou je moeten denken Tjee reets jij leefd gewoon vet gelukkig, je heb alles wat je hartje begeerd 2 mooie meisje een vet lieve man.. dus die ana heb jij niet expres gedaan,.. vaak sta ik te kijken nog op foto’s en dan denk ik meis al heb je ana je je lacht vaak, ik weet ook wel dat je diep van binnen hard jankt..

  vanmorgen las ik die whatsupp van roon en ik kon alleen maar denken kijk hoe blij die word van een bericht en dat laat weten, moest ff lache dattie schreef Bitch hihih,

  we kennen elkaar zeker 7 jaar nu(met een hele tijd dat we elkaar niet spraken) maar ik las nog vaak je site..

  Ik moet wel zeggen vaak kom k op FB en dan zie ik een bericht van je staan of die nou posi of negatief is, dat ik dan denk pvieuw ze reageert nog. ze is er nog..
  want soms was ik wel bang wat ik te lezen zou krijgen hoor op FB..

  ondanks alles wat er gebeurd is in verleden vind ik je nog echt een kanjer hoor en weet dat het ook helemaal goed komt

  dikke knufff

  • you make me cry honey πŸ˜‰ lief stukje heb je geschreven en het verleden is het verleden lautje πŸ˜‰ daar denk ik niet eens meer aan;) en ja roontje met zijn bitch hihih nogmaals meis dank je wel voor je lieve berichie xxx

 11. Ik ben het eens met ioon.
  Je bent niet in staat om thuis te regelen wat ze in het ziekenhuis voor je kunnen doen..
  Ik denk heel eerlijk gezegd dat het een stom besluit is van je. Je maakt nog smoesje om niet opgenomen te worden, 7 dagen per week inclusief de nacht, en nu gebruik je je kids als smoes. Jij moet nu aan jou zelf denken en gewon gaan. Fuck kerst.

  • het fuck kerst verhaal is hier even een heel ander verhaal πŸ˜‰ (lees http://rachel-niomi-rashel.nl/?page_id=1024) dat knaagt nog steeds aan me sorry dus fuck kerst is het ff niet hierzo.ik snap dat men denkt van rach goddomme laat je nou opnemen, ja oke helemaal mee eens maar er komt echt veel meer bij kijken dan dat rach even daar de deur binnen stapt, het gaat hier om een heel gezin wat geregeld moet worden, had ik geen kids gehad had ik daar al gezeten πŸ˜‰ ik geloof in mezelf, heb gister een topdag gehad zonder spugen met vast voedsel, kijk makkelijk is het niet geweest want ging af en toe door de grond van de pijn me donder en de paniek om te spugen geloof me, maar ik wil ana uit me kop, dat kan ik thuis ook, en straks met complete dagopname ook, ik wil echt wel in zware therapie gaan geloof me maar ik wil wel lekker thuis slapen

 12. Als aanvullig op mijn vorige comment;

  Ik vind het natuurlijk ook super goed van je, ik geloof heus dat je het kan, je moet het alleen DOEN! You go girl!

 13. Fijn dat de zalm erin blijft. Ik schrok ook wel even van de berichtjes. Ik hoop dat de dagbehandelingen voor je doorgaan, als jij je daar beter bij voelt. Maar wel beter worden he!

 14. hey meis , ik snap heel goed dat je thuis wilt zijn , voor jezelf je meiden en vooral je mannetje , dan weet je ook dat het thuis lekker loopt en ga je met een goed gevoel de strijd aan.
  hoop dat alle maaltijden er steeds beter in blijven , je bent en blijft een toppertje , en ben echt trots op je vecht lust , laat die volop zien meis , maar dat doe je al.
  dikke kus rachel

 15. Hoi Rachel,

  Ik lees nu al even mee op je blog over je strijd met Ana. Ik heb het bericht al eerder gelezen en niet gereageerd maar toch blijft het aan mij knagen. Je zult het niet leuk vinden wat ik nu zal gaan schrijven.

  Ik snap dondersgoed dat je gezin er is. En dat je moet zorgen voor je prachtige dochters. Je wilt niet tijdens kerst weg zijn van je gezin. Dat snap ik natuurlijk ook. Maar he als het zo doorgaat als afgelopen tijd dan zit het er in dat je er volgend jaar kerst helemaal niet meer bent. Nooit meer bent met de kerst. Sorry dat ik het zo hard zeg. Je bent er om voor je dochters te zorgen, maar kan al eigenlijk niet meer voor je zelf zorgen.

  Je geeft ook aan dat je nu je best aan het doen bent en je goede hulp krijgt van je man. Ik hoop dat dit gaat werken. Maar ik ken de ziekte Ana en die kan je goed voor de gek houden. Dat je je ‘voorlopig’ niet laat opnemen dat zal iedereen moeten accepteren want het is je eigen keuze. Ik hoop wel dat je dit meeneemt in je achterhoofd en ingrijpt als het toch mis gaat.

  Zet hem op meis, je kunt het!

  • of ik het nou leuk vind of niet mensen mogen hun mening geven;) ik snap je heel goed en het is natuurlijk niet zo dat ik het allemaal op eigen houtje gaat doen want dat red ik echt niet, ik gaat echt de therapie aan alleen wil ik daar gewoon niet slapen πŸ˜‰ dus het “voorlopige” opnemen kunnen we even schrappen. ik rijd elke dag naar ursula toe om daar behandeld te worden, eet daar waarschijnlijk en gaat savonds gewoon lekker naar huis toe πŸ˜‰ ik heb de afgelopen dagen gevochten als een gek en dat heeft geholpen want me eten is erin gebleven πŸ˜‰ op een paar happen van een toetje na dan, er is een duidelijke wil en een weg is er dan ook maar wel met hulp

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.