Done!

Zo we zijn bijna anderhalf jaar verder en het is eindelijk zowat als klaar op een paar japanse esdoorns na die als het mee zit deze week geleverd worden!

deΒ  ombouw is gemetseld, de afdekplaten liggen erop, nieuwe tuinset….done!!! eindelijk kan ik je vertellen want och wat heb ik er tegen aan zitten hikken hahah, bij ons is alles een 10 jaren plan maar ik eisde nu echt dat ik deze zomer van mijn afgewerkte tuin kon gaan genieten en dat is manlief gelukt!!!

Koi evenement in rijswijk

Afgelopen zondag was er een koi evenement in rijswijk (oude darlingmarkt) en oh wat hebben we weer gesmuld πŸ˜€ van mooie koi’s tot mooie bonsai boompjes! Onze vrienden ibo en jan en annie van de haagse koiwinkel stonden er ook met een stand.
koi evenement rijswijk
bonsai

Zo gaaf om van die hele oude bonsai’s te zien! ik had nog meer foto’s maar die zijn ineens foetsie ? :( jammer maar we hebben in ieder geval genoten !!

Onze nieuwe aanwinsten

Vandaag was het zover, vandaag mochten onze koi’s mee naar huis en oooh wat zijn we blij met ze πŸ˜€
nieuwe koi's

Ze hebben een tijdje bij Ibo van de haagse koiwinkel gezeten en in het voorjaar mochten we ze meenemen, vandaag dus. Onze vijver is verwarmt maar het risico om ze over te zetten in de winter is toch niet zo. Ze zwemmen lekker met de rest van de koi’s mee πŸ˜€

Eindelijk!

Vandaag hebben we dan eindelijk de laatste platen van de vijver afgehaald, ooh je moet eens weten hoe blij je me daar mee maakt want ik heb lang genoeg tegen een afgesloten bak aan zitten kijken en geloof me daar word je niet vrolijk van als je weet dat er wat moois onder te zien is en je kan het niet zien!! Ondanks dat ze verwarmt zitten moesten de kappen erop maar voor mij had het niet gehoeven, maarja alles voor de koi he ;). Maar vandaag alles eraf en dus gelijk volop genieten ervan!! Heerlijk op het dek gelegen en met onze koi’s kunnen “spelen” πŸ˜€ Ik heb een paar keer rond de bak gelopen en eigenlijk had ik dat even moeten filmen (gaat ik ook zeker morgen doen!!) want de koi’s zwommen achter me aan zo circulerend door de bak heen hahah heerlijk gewoon!! Morgen word het goed weer zeggen ze dus ik zeg…bakkie erbij, poojtes omhoog en genieten!!!

Zelfs dochterlief was weer in haar nopjes en besloot een tukkie te doen bij de koi’s :D. Een heerlijke dag waar hier ook over te lezen is

De aanleg

Ongeveer half augustus zijn we begonnen met graven in de tuin, wat een klus!! 4 meter lang, 3 meter breed en 150 diep. We hadden gekozen voor een kant en klare bak. 5 jaar geleden hebben we ook een koivijver gehad maar dan met vijverfolie dus dit was helemaal Β nieuw voor ons maar natuurlijk veel beter en mooier!!